Борисов се похвали на чехите: С нула миграция сме!

Премиерът се срещна с външния министър Томаш Петричек
157
Борисов се похвали на чехите: С нула миграция сме!
Снимка: Facebook

България е държавата, която има нула миграция благодарение на всички взети мерки, спазвайки всички европейски правила. Това е заявил премиерът Бойко Борисов пред външния министър на Чехия Томаш Петричек, с когото са обсъдили доброто сътрудничество между двете страни.

Премиерът акцентирал върху сериозната работа на страната ни по охраната на външната граница на Европейския съюз.

"Представих добрите макроикономически и финансови показателите на страната – България е привлекателна за чуждите инвеститори с ниските и прогнозируеми данъци, стабилна икономическа среда и огромен фискален резерв", написа Борисов във Facebook.

Той ще участва в Срещата на високо равнище на групата "Приятели на кохезията", която ще се проведе днес в Прага.

В рамките на форума ще се състои дискусия по Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. и ще бъде приета декларация с фокус върху Кохезионната политика.

Срещата на високо равнище се организира в рамките на Чешкото председателство на държавите от Вишеградската четворка. Форумът се разглежда като продължение на Срещата на високо равнище в същия формат, състояла се на 28 ноември 2018 г. в Братислава по време на Словашкото председателство на държавите от Вишеградската четворка.

Тогава лидерите от групата очертаха значението за отделяне на достатъчно ресурси за Кохезионната политика, за Общата селскостопанска политика, както и за новите предизвикателства като сигурност и отбрана, борба с тероризма, климатичните промени, устойчив транспорт, развойна дейност, иновации и други.

Групата "Приятели на кохезията" се формира от 17 държави членки на ЕС и това са: Чехия, Словакия, Унгария, Полша, Литва, Латвия, Естония, България, Румъния, Гърция, Словения, Хърватия, Португалия, Испания, Кипър, Малта и Италия.

Всички те застъпват становището, че Кохезионната политика има централна роля и важност в бюджета на ЕС, изглажда неравенствата между различните региони в Общността, придава добавена стойността на Евросъюза като цяло, а това е от полза за всички негови граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Троловете на бесепе са активирани цяла нощ, драскат псуват сумтят немогат да преглътнат поредната загуба на изборите .......
137
3
 
8
 
! Отговори
Й преди 4 години
Депресията идва с Герб
136
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този на какви наркотици е? Кого мисли, че заблуждава. Че и нахален взе да става. Тази "пропаганда" почти като в социалистически времена.
135
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои вярва на "ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ" като този.При този "индивид" се наблюдават сериозни психичи отклонения според великите Фройд,Ницше и Юнг!!!!
134
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахаха , нула миграция , затова ли цял камион с мигранти, хванали на една магистралка у нас ?
133
0
 
14
 
! Отговори
Роман Де Киро преди 4 години
Ал Капоне ми мяза нашия
132
0
 
16
 
! Отговори
Албанеца преди 4 години
В Пловдив областния назначен от Бойко ,стана кмет,Втория изгубил балотажа е дипутат,а играещата безпартийна Каназирева Бойко ще я направи сега областен Управител?Как ги правиш тея схеми Бойко и как така не ти повдигат обвинения за престъпления не ми е ясно пич?
131
0
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Това твърдение дали ще издържи дори и минимална проверка?
130
0
 
10
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
Е туй то ...как нула ?Вчера писаха ,че Динку пак фанал 35 парчета както си карал мерцедеса за 300 Бона и ги видял да притичват през пътя и газ след тях....
129
0
 
13
 
! Отговори
прав е преди 4 години
верно взе мерки бг да живее в пълна мизерия затова и мигрантите не искат тука.
128
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата пак по потник, с навити ръкави и прилича на бай ***.Сякаш не е министър председател, който трябва да блести с ума си, а хамалин, който ще товари стока по камионите.Сякаш героя на Алеко гостува на Иречек.
127
0
 
14
 
! Отговори
Джо Пеши преди 4 години
Нашия се прави на,Лимонаденият Джо
126
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов се похвалил на чехите - "Скапах и окрадох напълно България, дори българите не щат да стоят в държавата, камо ли мигранти. Затова сме с нулева миграция"
125
1
 
19
 
! Отговори
hikikomori преди 4 години
За какво ти е суперкомпютър когато имаш такъв премиер програмист , лош бг софтуер другарки , както и да го смяташ резултат е все плачевен.......
124
12
 
3
 
! Отговори
saki преди 4 години
Чехите са кофти хора. Правят се на по големи немци от германците ,което е много отблъскващо.
123
0
 
22
 
! Отговори
Дони преди 4 години
Лошото е, че всичко това, което нашите баби и дядовци са градили с много труд, ще бъде подарено на чужденци... Буквално за жълти стотинки се продава златна земя-с инфраструктура за милиони. И на никого не му пука.
122
0
 
25
 
! Отговори
Неразбрал преди 4 години
А тия дето всяка седмица ги хващат граничните полицаи от Ивайловградско и Крумовградско са обикновени туристи ли или попадат в друга графа???
121
0
 
32
 
! Отговори
9689 преди 4 години
Мутра, лъжеш.
120
0
 
24
 
! Отговори
Дони преди 4 години
България умишлено се обезлюдява и е въпрос на време кога ще започне да се заселва с чужденци... Много скоро и това ще стане... Преди седмица бях в Северна Гърция-буквално е завладяна от африканци и азиатци.,които ще започнат да преливат и към България.
119
0
 
28
 
! Отговори
Ivan преди 4 години
Близо 2 милиона българи са имигрирали през последните 10-15 години,той кои имигранти визира?!?!